Stort tack för i år, vi ses på Gasverksdagen 2021!

Alla aktiviteter från dagen finns fortfarande kvar här på sidan för er att kika på i efterhand.

Se hela programmet här

Lär känna aktörerna runt Gasverket

Stockholms stad

Stockholms stad

Gasverket är del av Norra Djurgårdsstaden, ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden och ett av Stockholms utpekade hållbarhetsprofilområden. Utvecklingen sker till stor del på områden som tidigare använts för hamnverksamhet, gasproduktion och annan industriverksamhet. Vi planerar för minst 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser.

Läs hela
CA Fastigheter

CA Fastigheter

Gasverket är hjärtat i Norra Djurgårdsstaden och växer fram som en ny stadsdelskärna och destination i det område som under över 100 år varit ett stängt industriområde. Här skapas en scen för kreativa och innovativa verksamheter som appellerar till alla våra sinnen och kommer samtidigt bli den nya go-to destinationen för kultur, gastronomi och handel.

Läs hela
Sandvik AB

Sandvik AB

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med omkring 40 000 anställda med ett starkt fokus att förbättra kunders produktivitet, lönsamhet och hållbarhet.

Läs hela
Berghs laddar för att bidra med positiv energi!

Berghs laddar för att bidra med positiv energi!

1 januari 2020 flyttar Berghs School of Communication från city till Norra Djurgårdsstaden och Gasverket. I vår egen fantastiskt vackra profilbyggnad får vi en unik möjlighet att kombinera vår passion för kreativitet med hållbarhet för såväl människa som samhälle och miljö. Vårt nya hem är designat i tre sammanlänkade våningsplan som rymmer utbildningsytor, café, coworking, men också en scen för kunskap, kultur, entreprenörskap och möten!

Läs hela
Society of Lifestyle

Society of Lifestyle

I januari 2020 öppnade vi dörrarna till vår nya Studio Stockholm: Ett 900 m2 universum fyllt med inspiration och design. Alla våra fyra märken House Doctor, Meraki, Nicolas Vahé och Monograph är representerade i Studio Stockholm. Det här är en plats där vi presenterar våra kollektioner för kunder, partners och press. Vi vill göra varje besök i våra studior magiska – och det kan vi göra i dessa fantastiska omgivningar.

Läs hela
Systembolaget

Systembolaget

Systembolaget ligger på Bobergsgatan 50. Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg och hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirerar till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol.

Läs hela
Klätterverket

Klätterverket

Välkommen till Mätarhuset, som rymmer både Klätterverket Gasverket och Matkafé Mätarhuset. Här hittar du klättring i en unik industrihistorisk miljö där mötet mellan moderna klätterväggar och historisk industrimiljö skapar spännande kontraster. I vår restaurang kan du luncha, bruncha, fika, äta middag eller bara ta en drink oavsett om du har klättrat eller inte.

Läs hela
Spårvägsmuseet

Spårvägsmuseet

Spårvägsmuseet är ett anrikt museum som har funnits sedan 1920-talet på olika platser i Stockholm. Hösten 2017 slog museet igen portarna på Södermalm och har sedan dess förberett flytten till Norra Djurgårdsstaden. Museet öppnar igen under 2021.

Läs hela

Upptäck Stockholms nya område tillsammans med oss

Bild till text om Gasverket - Från stängd industri till öppen stad

Gasverket - Från stängd industri till öppen stad

Gasverket är ett på flera sätt unikt område i Stockholm. Ett industriområde som varit stängt för allmänheten i över hundra år, men som bär på både en historia och en ståtlig karaktäristisk tegelarkitektur.

Läs mer på gasverket.se
Bild till text om Planerna för östra Gasverket

Planerna för östra Gasverket

Nu har de första hyresgästerna kommit på plats i västra Gasverket och uppmärksamheten börjar vändas mot resten av området. Hur ser planerna ut ner mot kolkajen och Ropsten? Arbetet pågår just nu med en reviderad detaljplan för området.

Läs mer om planerna för Gasverket Östra
Bild till text om 360-bilder från Gasverket

360-bilder från Gasverket

För två år sedan fick vi besök av tre studenter från utbildningen VR-producent på Xenter. De ville ta VR/360-bilder i industrimiljö till ett studentprojekt. Resultatet blev bland annat tre korta filmer inifrån Gasverket. De flimrade förbi under ett öppet hus 2018 men har inte varit tillgängliga publikt tidigare.

Titta på 360-klipp
Bild till text om Gasverket för femtio år sedan

Gasverket för femtio år sedan

Hur var det att arbeta i gasverket i Hjorthagen för nästan femtio år sedan, 1971? Precis innan det nya spaltgasverket var färdigställt. På Filmarkivet.se hittar vi en film om just detta – ”En gasfilm” av Berndt Klyvare och Håkan Alexandersson. Redan då var den äldsta tegelgasklockan ur bruk och ”Stockholms kanske största outnyttjade rum”. Knappt fyrtio minuter.

Se filmen här
Bild till text om Ljusevent lyste upp Gasverket

Ljusevent lyste upp Gasverket

På kvällen den 26 november 2015 arrangerade ett ljusevent i samarbete mellan ÅF Lighting och Stockholms stad. Med hjälp av 130 frivilliga, boende och grannar med bärbara LED-lampor och ljusfilter, förvandlades det mörka gamla industriområdet under en kväll.

Se bilder och film från eventet