Program

Bild till text om Ljusevent lyste upp Gasverket

Ljusevent lyste upp Gasverket

På kvällen den 26 november 2015 arrangerade ett ljusevent i samarbete mellan ÅF Lighting och Stockholms stad. Med hjälp av 130 frivilliga, boende och grannar med bärbara LED-lampor och ljusfilter, förvandlades det mörka gamla industriområdet under en kväll.

Se bilder och film från eventet
Bild till text om 360-bilder från Gasverket

360-bilder från Gasverket

För två år sedan fick vi besök av tre studenter från utbildningen VR-producent på Xenter. De ville ta VR/360-bilder i industrimiljö till ett studentprojekt. Resultatet blev bland annat tre korta filmer inifrån Gasverket. De flimrade förbi under ett öppet hus 2018 men har inte varit tillgängliga publikt tidigare.

Titta på 360-klipp
Bild till text om Planerna för östra Gasverket

Planerna för östra Gasverket

Nu har de första hyresgästerna kommit på plats i västra Gasverket och uppmärksamheten börjar vändas mot resten av området. Hur ser planerna ut ner mot kolkajen och Ropsten? Arbetet pågår just nu med en reviderad detaljplan för området.

Läs mer om planerna för Gasverket Östra
Bild till text om Gasverket för femtio år sedan

Gasverket för femtio år sedan

Hur var det att arbeta i gasverket i Hjorthagen för nästan femtio år sedan, 1971? Precis innan det nya spaltgasverket var färdigställt. På Filmarkivet.se hittar vi en film om just detta – ”En gasfilm” av Berndt Klyvare och Håkan Alexandersson. Redan då var den äldsta tegelgasklockan ur bruk och ”Stockholms kanske största outnyttjade rum”. Knappt fyrtio minuter.

Se filmen här
Bild till text om Flygning över Gasverket

Flygning över Gasverket

Kort drönarflygning över Gasverket i riktning mot etapp Brofästet, Husarviken och Lilla Värtan.

Se klippet här