Sandvik AB

  • Sandvik AB

Sandvik är en högteknologisk och global industrikoncern med omkring 40 000 anställda med ett starkt fokus att förbättra kunders produktivitet, lönsamhet och hållbarhet.

Driven av våra kunders utmaningar strävar vi kontinuerligt efter att sätta nya branschstandarder, vilket resulterar i högre produktivitet och effektivare och säkrare industriell verksamhet. På Sandvik har vi passionen, kunskapen och innovativa tankesätt för att utveckla nya idéer till banbrytande lösningar.

Sandvik-koncernen bedriver verksamheten inom tre affärsområden med ansvar för forskning och utveckling (FoU), tillverkning och försäljning av sina respektive produkter och tjänster.

Affärsområdessegmentet Sandvik Machining Solutions är en marknadsledande tillverkare av verktyg och verktygssystem för avancerad industriell metallskärning, vilket optimerar kundernas bearbetningsverksamhet.

Under de senaste åren har Sandvik Machining Solutions expanderat till området digital tillverkning där Sandvik är unikt positionerat på grund av sin omfattande industriella erfarenhet och expertis inom avancerade material, materialformning och digitala lösningar.